main logo
883

Demiteri la Calea Ferată după incidentul de la Sipoteni

Mai mulți șefi de direcții de la Calea Ferată din Moldova au fost demiși din funcție.

Demiteri la Calea Ferată după incidentul de la SipoteniDemiteri la Calea Ferată după incidentul de la Sipoteni

Decizia fost luată în urma incidentului produs luni, atunci când mai mulți localnici din Sipoteni, raionul Călărași, au blocat circulația trenului de pe cursa Ungheni – Chișinău, manifestându-și, în acest fel, nemulțumirea față de numărul redus al locurilor în această garnitură, transmite Știri.md.

Serviciul Secritate Internă de la CFM a deschis o anchetă pe acest caz, iar angajații care se fac responsabili de această situație au fost sancționați.

 Astfel, directorul general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a dispus destituirea din funcții de conducere a șefului Depoului de Locomotive din Chișinău, precum și a șefului Serviciului gospodărie a locomotivelor.

Pentru a evita repetarea unor astfel de incidente, dar și pentru a asigura circulația călătorilor în condiții decente, conducerea CFM a dispus ca, în zilele de luni și vineri, atunci când traficul de călători este majorat, să circule două secții pe cursa Ungheni – Chișinău. Î.S. „Calea Ferată din Moldova” dă asigurări că responsabilii din cadrul întreprinderii vor continua monitorizarea fluxului de călători, astfel ca, în caz de necesitate, garnitura să fie suplinită cu vagoane și în celelalte zile ale săptămânii.

Trenul de pe cursa Ungheni – Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03:51 din stația Ungheni, iar la Sipoteni acesta ajunge la ora 05:15, în capitală staționând la ora 06:59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei, iar din satul Sipoteni și până la Chișinău prețul unui bilet este de 14 lei.

Amintim că un grup de cetăţeni din Sipoteni, Călăraşi, au blocat luni dimineaţă circulaţia trenului de pe ruta Ungheni - Chişinău, nemulţumiţi de numărul redus de locuri din cele trei vagoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării