main logo
532

Deliu, după înregistrare: Pentru mine e o mare onoare și responsabilitate

„Pentru mine, este o mare onoare, dar și o enormă responsabilitate. Mă simt responsabil față de colegii mei din Partidul Liberal Democrat, care mi-au acordat încrederea lor. Mă simt responsabil față de toți cetățenii Republicii Moldova”.

Deliu, după înregistrare: Pentru mine e o onoare și responsabilitateFoto: cotidianul.md

Declarația aparține candidatului din partea PLDM la funcția de președinte, Tudor Deliu, și a fost făcută astăzi, 19 septembrie, în contextul înregistrării în cursa prezidențială, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Tudor Deliu i-a asigurat pe cetățeni că în această competiție electorală va fi pentru ei și pentru contracandidații săi un model de corectitudine. „Îmi doresc să putem oferi alegătorilor dezbateri de idei și de programe, fără atacuri la persoanmă și fără denigrări. Eu mă conduc de zicala: suflând în lumânarea altcuiva, n-o faci pe a ta să lumineze mai bine. Încă o dată mulțumesc tuturor pentru încredere”, a menționat candidatul PLDM.

Tudor Deliu are 64 de ani și este filolog, magistru în drept constituțional și administrativ. Formațiunea precizează într-un comunicat de presă că Tudor Deliu are o experiență bogată în administrația publică, acumulată ca primar, ca profesor la Academia de Administrare Publică sau ca expert în diverse proiecte implementate de Phare/Tacis, Soros-Moldova, PNUD. Timp de nouă ani a fost deputat în Parlament, exercintând funcțiile de președinte al fracțiunii parlamentare a PLDM și cea de vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități. 

Tudor Deliu a exercitat funcția de președinte al PLDM din 2018 până la Congresul al nouălea extraordinar al partidului, din 16 august 2020, când conducerea formațiunii a fost preluată de primul președinte, Vlad Filat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării