main logo
1510

Delegaţia UE îndeamnă moldovenii să sărbătorească Ziua Europei pe 9 mai

Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova a îndemnat cetăţenii moldoveni să sărbătorească Ziua Europei la 9 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

Delegaţia UE îndeamnă moldovenii să sărbătorească Ziua Europei pe 9 maiImagine simbol

După cum relatează Infotag, Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, a făcut un apel cu această ocazie pe reţelele de socializare, transmite Știri.md.

"Ziua Europei este despre oameni şi pentru oameni! Este o zi în care sărbătorim valorile care ne unesc. Este o zi în care ne amintim că solidaritatea ne face mai puternici. Este o zi în care celebrăm aspiraţiile europene ale unei ţări şi ale poporului său", a spus diplomatul.

Agenda sărbătorii, care va avea loc pe 9 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale, include deschiderea Oraşului European, unde vor ţine discursuri preşedinta Maia Sandu şi comisarul european pentru buget şi administraţie Johannes Hahn; un târg interactiv; un culoar "Team Europe"; un târg al organizaţiilor societăţii civile; un pavilion de divertisment pentru copii; concursuri şi evenimente sportive; o zonă gastronomică. Seara va avea loc un concert festiv.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării