main logo
628

Defrișări ilegale la Nisporeni: Mai multe persoane, amendate

Inspectorii de mediu Nisporeni au depistat patru copaci de carpen, cu diametrele de 20-46 cm, tăiați ilegal din fondul forestier gestionat de ÎS "Întreprinderea pentru silvicultură Nisporeni-Silva".

Defrișări ilegale la Nisporeni: Mai multe persoane, amendateFoto: IPM

Făptașul, care s-a dovedit a fi un locuitor din satul Bălănești, nu deținea acte permisive pentru a tăia copacii și a fost amendat cu 2.500 de lei, transmite Știri.md.

Prejudiciul cauzat mediului înconjurător a fost estimat la 315 lei. Costul masei lemnoase, în volum de 1,88 metri steri, valorează 1.316 lei. Astfel, prejudiciul total se ridică la 1.631 de lei.

De asemenea, în timpul unei alte razii, a fost depistat un cetățean care, cu căruța, recolta doborâturi (crengi). Acesta s-a ales cu un proces-verbal și cu o amendă de 2.500 de lei. Bărbatului i-a fost lăsată masa lemnoasă după ce a fost achitată.

Mai mult, inspectorii au depistat un alt cetățean care incinera resturi vegetale. Pe acest caz a fost întocmit un proces-verbal și aplicată o amendă de 1.000 de lei.

Inspectorii de mediu Nisporeni au verificat și mai multe unități de transport care transportau masă lemnoasă, iar încălcări nu au fost depistate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării