main logo
30071

Deciziile luate de CSE Chișinău: Școlile și instituțiile publice, închise până joi

Comisia Situații Excepționale Chișinău s-a întrunit în primele ore ale acestei dimineți într-o ședință.

CSE Chișinău a decis: Școlile și instituțiile publice, închise până joiFoto: Știri.md

Astfel, după încheierea acesteia, membrii CSE au luat mai multe decizii, transmite Știri.md.

1. Se sistează activitatea instituțiilor educaționale, școli și grădinițe, din Chișinău pe parcursul a două zile, până joi, 11 ianuarie.  

2. Se sistează și activitatea instituțiilor publice, cu excepția celor implicate în deszăpezire și înlăturarea ghețușului, a celor din sănătate și aflate în serviciul persoanelor care se află în situații de risc.  

3. Din cauză că pe unele străzi se intervine a treia oară, s-a luat decizia ca până la ora 16:00 să fie sistat transportul public, cu excepția celor cu scop tehnic de intervenție. 

Totodată, la ora 12:00 va fi organizată ședința operativă la care se va raporta situația actuală.

Știri.md amintește că vremea se va schimba brusc în țară, iar în acest context meteorologii au anunțat Cod Portocaliu de avertizare. Astfel, în perioada 7-10 ianuarie, în țară va fi valabilă alerta meteorologică în care se prevăd condiții complicate ale vremii.

Echipele operative de reparații s-au pregătit să intervină pentru a remedia eventualele defecțiuni ale rețelei electrice provocate de ninsorile prognozate. Ministerul Energiei îndeamnă toți locuitorii să fie precauți și să respecte măsurile de siguranță şi de protecție împotriva electrocutărilor.

În contextul acestor informații, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) recomandă participanților la trafic să fie atenți și să respecte un șir de reguli.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării