main logo
1152

Decizie în dosarul Veaceslav Platon: 25 de ani de închisoare

Omul de afaceri moldovean Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Decizia a fost luată la data de 14 decembrie.

Decizie în dosarul Veaceslav Platon: 25 de ani de închisoare

Instanța a decis să mai adauge încă 7 ani în cazul mitei pentru ofițerii forțelor speciale Panteraani. Anterior, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a dictat verdictul de a fi condamnat la 18 ani pentru fraudă bancară, transmite Știri.md cu referire la regnum.ru.

Platon nu își recunoaște vina spunând că e o comandă a liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, iar avocații săi au declarat că verdictul va fi atacat.

Platon a fost condamnat în aprilie 2017 de către Curtea de Apel la 18 ani de închisoare. Instanța l-a găsit vinovat pe Platon vinovat de fraudă bancară și spălare de bani. Curtea de Apel a decis, de asemenea, să retragă circa 40 de milioane de euro de la Platon în favoarea statului.

La 14 noiembrie curent, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia. Ședința a avut loc fără citarea și prezența părților.

Veaceslav Platon este învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii a Moldovei prin scheme ilegale, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării