main logo
3704

Decizie în cazul șoferului de TIR prins la vamă cu 1,5 milioane de euro

Șoferul de TIR implicat în contrabanda cu valută străină de 1,5 milioane de euro la postul vamal Leușeni a fost plasat în arest preventiv, au anunțat procurorii PCCOCS.

Decizie în cazul șoferului de TIR prins la vamă cu 1,5 milioane de euroColaj: știri.md

În după amiaza zilei de marți, 28 aprilie 2020, Curtea de Apel Chișinău a admis demersul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a șoferului de tir în care au fost depistați peste 1,5 milioane EUR la postul vamal Leușeni, transmite Știri.md.

Șoferul tirului a fost anterior plasat în arest la domiciliu de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.  

Conform PCCOCS, în rezultatul expertizării banilor, într-un timp record scurt, a fost stabilit că banii sunt autentici, iar suma exactă cifrează 1.570.735 EUR. De asemenea, a fost aplicat sechestru pe întreaga sumă.

Totodată, procurorii au solicitat aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii, însă, deocamdată, judecătorii nu s-au pronunțat în acest sens.

Pentru tentativă de contrabandă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Identificarea tuturor circumstanțelor continuă.

Știri.md amintește că ZdG a constatat că tirul în care au fost găsiți, sâmbătă, 18 aprilie, aproximativ 1,5 milioane de euro, aparține companiei de transport internațional de mărfuri „Disofi-Trans” SRL.

Iar potrivit surselor Deschide.md, banii ar fi provenit din contrabanda cu țigări și ar aparține unui cunoscut interlop din Băcioi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării