main logo
637

Decizia motivată în cazul lui Scarlat. Cum a transmis medicul 2.000 de euro

Medicul Vadim Scarlat, vizat în dosarul „mitei pentru judecători”, a fost pedepsit de prima instanță fiindu-i aplicată o amendă de 2.300 de unități convenționale, echivalentul a 115 mii de lei.

Decizia motivată în cazul lui Scarlat. Cum a transmis 2.000 de euro

Procurorii anticorupție anunță că au contestat decizia și cer ca amenda aplicată să fie mai mare, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Mai exact, procurorii cer o amendă de 2600 de unități convenționale, adică suma de 130 de mii de lei.

Potrivit deciziei motivate, Vadim Scarlat Vadim Pavel, având calitatea de învinuit într-un dosar penal, a transmis prin intermediul asistentului judiciar a cărui soție a născut cu ajutorul lui Scarlat (ambii reţinuţi în cauza dată), 2.000 de euro pentru ca judecătorul să dea o soluție favorabilă.

Mai exact, Scarlat s-a adresat la asistentul judiciar, Vitalii Furtună, pentru ca judecătorii să nu admită efectuarea unei asemenea expertize peste hotarele Republicii Moldova. 

Astfel, Scarlat i-ar fi transmis suma de două mii de euro lui Furtună Vitalii, care l-a rândul său le-a transmis lui Liubovi Brînza ca aceasta să intervină în soluţionarea pozitivă a plângerii ce se examina la Judecătoria Chişinău. Brînza a transmis suma de 2000 de euro lui Tizu Svetlana. 

Prin urmare, Tizu a admis integral plângerea lui Scarlat Vadim cu anularea ordonanţelor emise de către reprezentantul organului de urmărire penală precum şi de către procurorul în Procuratura mun. Chişinău, oficiul principal şi procurorul ierarhic superior, în aşa mod, fiind obţinut rezultatul urmărit de către Scarlat Vadim.

Potrivit decizie, Scarlat și-a recunoscut vina și a fost condamnat la o amendă de 115.000 de lei. 

Decizi integrală o puteți citi mai jos:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării