main logo
695

Decizia care a crescut fluxul turiștilor din Belarus în Moldova

Graţie companiei de stat „Belavia”, care a deschis recent cursa regulată Minsk - Chişinău, fluxul turistic din Belarus este în creştere, a declarat, joi, într-o conferinţă video dedicată parteneriatului turistic moldo-bielorus, reprezentantul Uniunii Republicane a Industriei Turismului din Belarus, Filip Gulîi.

Decizia care a crescut fluxul turiștilor din Belarus în Moldova

În opinia sa, un impuls semnificativ în interacţiunea ţărilor în acest domeniu a fost dat de întâlnirile frecvente ale înalţilor demnitari de stat, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

„Chiar şi astăzi, mass-media a comunicat despre o scurtă vizită a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, la Minsk, unde a fost primit de Alexandr Lukaşenko. Totodată, între state există legături economice tradiţionale, culturi reciproce, precum şi o limbă comună de comunicare - limba rusă”, a menţionat el.

În opinia specialiştilor, operatorii turistici moldoveni şi bieloruşi ar trebui să ajungă să atragă turişti din Europa de Vest, din SUA şi din Orientul Mijlociu (principalul grup turistic), oferind un produs comun - vizitarea atracţiilor locale din ambele ţări.

Preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei Turismului din Moldova, Serghei Manea, a spus că interesul turiştilor din Belarus faţă de Moldova a început în decembrie 2018, când la Minsk a fost semnat un acord de colaborare în acest domeniu.

„Tot atunci a fost organizat un tur informativ pentru operatori. Ar fi bine să organizăm un nou tur cu implicarea jurnaliştilor, pentru ca în Moldova să apară materiale despre zonele turistice din Belarus. Apropo, am fost cu colegii la Castelul Mirsky. Ghidul a spus că prinţul Mirsky, în secolul al XIV-lea, a băut vin moldovenesc şi acest lucru este scris în letopiseţe. Aşadar, calitatea băuturilor moldoveneşti este cunoscută în Belarus de sute de ani”, a subliniat el.

Directorul general al Castelului Mimi, Cristina Frolov, consideră că turiştii din Belarus şi alte ţări pot fi atraşi în Moldova de „zilele însorite, de beciurile unice, de bucatele delicioase şi, desigur, de vinuri moldoveneşti la preţuri destul de accesibile”.

Directorul Centrului de business şi turism „Cricova Vin”, Denis Şova, a spus că direcţia bielorusă este una promiţătoare.

„Noi exportăm producţia noastră în această ţară de mult timp, din 2004, când acolo a fost deschisă Casa de Comerţ. În 2017 şi 2018 am desfăşurat festivalurile vinului moldovenesc. Dacă anterior apăreau probleme referitor la modalitatea de a ajunge în capitalele statelor noastre, acum, odată cu lansarea cursei aeriene directe, această problemă a fost scoasă de pe ordinea de zi”, susţine managerul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării