main logo
2344

Decesul de la Internatul din Bălți: De unde procură pacienții alcool

Autoritățile de la Chișinău sunt la curent că la Internatul Psihoneurologic din Bălți, pacienții cumpără și consumă băuturi alcoolice. Dar singurul lucru pe care îl pot face este să încerce să-i convingă verbal, așa cum acestora nu li se interzice să părăsească instituția.

Decesul de la Internatul din Bălți: De unde procură pacienții alcoolFoto: tv8.md

O echipă de filmare Tv8 a mers la internat pentru a vorbi cu administrația, însă nu a fost lăsată să intre. În schimb, pacienții au recunoscut că în internat se consumă alcool, transmite Știri.md

Pacienții întâlniți de echipa de filmare pe teritoriul instituției spun că pot cumpăra oricând alcool. 

„- Aici pe teritoriu se poate de găsit rachiu? - Nu știu. - Nimeni nu vă aduce? - Nu știu. - Dar voi de unde luați? - De acolo. - De unde de acolo? - De acolo de sus. - Acolo se vinde? - Da. - Și cât costă? - 50 de lei”.

Responsabilii de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în subordinea căruia se află Internatului Psihoneurologic din Bălți, sunt la curent că pacienții de acolo consumă alcool, dar spun că nu pot face nimic deocamdată, cât timp aceștia sunt liberi să iasă de pe teritoriul instituției.

„Ies în comunitate, își fac prieteni, relații în comunitate... respectiv, unii din ei poate având aceste relații cu vecinii, cu cunoștințele lor mai consumă și alcool... sunt cazuri, dar se lucrează cu ei referitor la comunicare, la informare”, a declarat secretarul de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Vasile Cușca.

„Din câte am înțeles este vorba despre un deces de la centrul de plasament, era rezidenta de acolo. Acolo, dacă există persoane care vând alcool sau produse de tutun în apropiere ar trebui poliția să ia act și să intervină dacă este comerț ilegal”, a menționat șeful Secției prevenirea torturii din cadrul Oficiului Avocatului Poporului, Alexandru Zubco.

Știri.md reamintește că pacienta ar fi murit duminică, 18 februarie, din cauza intoxicației cu alcool.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării