main logo
2359

De Ziua Europei, cu trenul la Ungheni. Spînu: Oamenii merg spre UE

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, însoțit de membrii echipei de la MIDR, a mers la Ungheni cu trenul pentru a marca Ziua Europei.

De Ziua Europei, cu trenul la Ungheni. Spînu: Oamenii merg spre UEFoto: Andrei Spînu/Facebook

Într-o postare pe rețelele de socializare, ministrul a scris că, în timpul călătoriei sale, zeci de persoane au plecat de 9 mai la Iași pentru a marca Ziua Europei, transmite Știri.md.

„Ziua Europei. Ne-am trezit devreme și mergem la Ungheni. Cu trenul. E plin, oamenii merg spre Iași, spre Uniunea Europeană”, a spus Spînu.

În dimineața zilei de 9 mai, conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru a-i comemora pe cei căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

La scurt timp, primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu un mesaj în care a declarat că moldovenii doresc pace acasă, sunt pentru unitate și nu dorim să fim divizați

În context, menționăm că agenda sărbătorii, care va avea loc pe data de 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale, include deschiderea Orașului European, unde vor ține discursuri președinta Maia Sandu și comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn; un târg interactiv; un culoar „Team Europe”; un târg al organizațiilor societății civile; un pavilion de divertisment pentru copii; concursuri și evenimente sportive; o zonă gastronomică.

Totodată, Primăria Chișinău a anunțat că în perioada 8-10 mai va fi suspendat traficul rutier pe anumite străzi din Capitală.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării