main logo
13793

De ce să ții secret câte kilograme ai slăbit. Ce spun specialiștii

La fel ca mulți oameni, este posibil să încerci să te concentrezi asupra scăderii în greutate în 2024. Iată de ce să ții secret câte kilograme ai slăbit și cum te poate ajuta acest lucru să-ți atingi obiectivele.

De ce să ții secret câte kilograme ai slăbit. Ce spun specialiștiiFoto: Shutterstock

Cu siguranță primii pași atunci când încerci să slăbești este să consumi mai puține calorii, să ai un plan alimentar și să te concentrezi mai mult pe sport. Cu toate acestea, se pare că mai există un element de care e indicat să ții cont. Păstrează aceste obiective numai pentru tine, transmite Știri.md cu referire la catine.ro

„Scăderea în greutate este o călătorie profund personală. Nu toți oamenii susțin această decizie”, a declarat Michelle Saari, un dietetician din Ontario, pentru Fox News Digital.

„Când îți împărtășești obiectivele de slăbire, s-ar putea să auzi că nu trebuie să slăbești, că arăți bine”. Deși uneori acestea pot fi vorbe bine intenționate, aceste comentarii îți pot afecta într-un anumit punct alegerea personală.

De ce să ții secret câte kilograme ai slăbit

Potrivit specialistei menționate mai sus, nu datorezi nimănui o explicație pentru deciziile tale legate de greutatea corpului.

George Yang, fondatorul Yanre fitness și brandul OxygenArk, cu sediul în Philadelphia, a făcut și el câteva declarații cu privire la această alegere. El susține că păstrarea în secret a obiectivelor de slăbire poate fi eficientă în reducerea presiunii din surse externe.

„Un studiu din Jurnalul de Psihologie Socială și Clinică menționează că controlul social poate contribui în mare măsură la creșterea stresului. Acest lucru poate duce la consumul alimentelor pentru a rămâne în zona de confort”, a spus el.

El a remarcat că, în experiența sa de-a lungul anilor, cei care își păstrează dieta departe de ochii celor din jur simt mai puțin stres. Ei sunt capabili să se concentreze mai mult pe obiectivele lor.

„Odată ce cei dragi știu că încerci să slăbești, ei pot critica ceea ce mănânci. Pot deveni un fel de poliție alimentară”, a mai spus Saari.

Experții sunt de acord că acest tip de comportament nu este doar nepoliticos. Din păcate, el te poate conduce într-un vârtej de alimentare pe baza emoțiilor.

În plus, a spus Yang, cercurile sociale pot împiedica în mod neintenționat eforturile de scădere în greutate.

„Studiile psihologice indică faptul că dinamica socială poate influența obiceiurile alimentare”, a spus Yang.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării