main logo
981

De ce să alegi deplasarea cu autocarul în detrimentul avionului

Dorind să călătorești în străinătate, ai două obțiuni majore de transport: transportul cu avionul și transportul cu autocarul. Totuși care dintre acestea este mai convenabil, comod și potrivit?

De ce să alegi deplasarea cu autocarul în detrimentul avionului

Evident, ambele opțiuni au atât avantaje cât și dezavantaje, dar în articolul respectiv vom discuta despre avantajele transportului cu autocarul comparativ cu transportul cu avionul, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

În primul rând, autocarele oferă de obicei o experiență de călătorie mai confortabilă decât formele alternative de transport și sunt adesea echipate cu o serie de facilități exclusive.

Costul unui bilet de călătorie cu autocarul este mai mic

Chiar dacă uneori există opțiuni de a achiziționa un bilet de călătorie cu avionul la preț redus, prețul standard la transportul cu avionul este semnificativ mai mare decât prețul unui bilet de transport cu autocarul.

Astfel, la ora actuală, poți obține un bilet de transport cu autocarul Chișinău-Paris la circa 50 euro. Nu este o ofertă low-cost, este prețul standard pentru oricare pasager doritor de a călători pe segmentul respectiv.

Nu trebuie să vă faceți griji de masa bagajului

Spre deosebire de călătoria cu avionul, atunci când călătorești cu autocarul, cantitatea de bagaje pe care o poți lua cu tine este mult mai mare.

Autocarele au mult spațiu de depozitare sub compartiment pentru articole mari, precum și depozitare deasupra capului pentru articole mai mici și mai importante.

Autocarul oprește și în orașe fără aeroport

Daca doriți să călătoriți într-un oraș din Europa unde nu există aeroport, cu siguranță va trebui să cheltuiți bani și timp pentru a ajunge de la aeroport la destinație.

În cazul în care alegeți să călătoriți cu autocarul, veți ajunge direct în orașul în care aveți nevoie, fără eforturi și cheltuieli suplimentare.

Transportul cu autocarul este mai ecologic

Avioanele lasă o amprentă de carbon uriașă în atmosferă, producând mult mai mult dioxid de carbon decât orice altă formă de transport. 

Un studiu recent arată că în timpul unei călătorii medii dus-întors de la Londra la Manchester, avioanele emit 44,7 kilograme de dioxid de carbon per pasager dacă sunt complet pline, autocarele emit doar 4,3 kilograme (minimum 40 de pasageri).

Autocarele sunt mai ecologice, deoarece sunt capabile să găzduiască până la 56 de pasageri într-un singur vehicul, reducând emisiile de carbon per pasager și consumând mai puțin combustibil.

Poți rezerva oricând un bilet de călătorie cu autocarul

Având intenția să călătoriți cu avionul, trebuie să rezervați un bilet de călătorie cu ceva timp în avans pentru a plăti un preț standard, nu exagerat.

Dacă alegi să călătorești cu autocarul, poți oricând să faci o rezervare, profitând de cea mai bună ofertă de pe piață. Folosind platformele de rezervare a biletelor de călătorie cu autocarul, poți găsi bilete la prețuri extrem de atractive în câteva minute.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării