main logo
8744

De ce radarele Ministerului Apărării nu au depistat drona de la Etulia

Radarele militare și sistemele de avertizare timpurie nu au depistat resturile de dronă căzute în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești.

De ce radarele Ministerului Apărării nu au depistat drona de la EtuliaImagine simbol

Așa au comentat reprezentanții Ministerului Apărării resturile de dronă de tip „Shahed”, care au fost depistate de Poliția de Frontieră pe 11 februarie în zona frontierei moldo-ucrainene, transmite Știri.md cu referire la Radiochisinau.md.

„Cauza principală este înălțimea mică de zbor a țintei, suprafața mică de reflecție a fragmentelor și distanța mare până la țintă, inclusiv curbura pământului”, au precizat oficialii Ministerului Apărării.

Știri.md amintește că Poliția de Frontieră a anunțat în ziua de 11 februarie că în zona frontierei moldo-ucrainene au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”.

La scurt timp, președintele R. Moldova, Maia Sandu, premierul Dorin Recean și ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, au venit cu o reacție în care condamnă atacurile recente ale Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că în cadrul cercetărilor, specialiștii Secției tehnico-explozive a Poliției au depistat partea de luptă a dronei care conținea circa 50 de kilograme de explozibil.

Pe 12 februarie, oamenii legii au anunțat că echipele de specialiști de la Bombteh au reușit să neutralizeze încărcătura explozivă a dronei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării