1225
3
Datele alarmante prezentate ca replică la declarația Silviei Radu
1225
3

Ministra Sănătății, Silvia Radu se află săptămâna aceasta la Geneva, unde participă la cea de-a 72 Adunare Mondială a Sănătății.

În cadrul unui discurs ținut acolo, ministra a subliniat reușitele Guvernului R. Moldova în domeniul Sănătății. Radu a menționat că datorită măsurilor complexe luate de Guvern, moldovenii trăiesc mai mult, scrie esănătate.md, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Ulterior, Ala Nemerenco, expertă în politici de Sănătate a venit cu o replică la afirmația ministerei Radu precum că s-ar fi îmbunătățit accesul la servicii medicale de calitate, inclusiv drepturile la sănătate sexuală și reproducere.

„30,2 întreruperi de sarcină la 100 născuți vii, dintre care o pondere de 6,0 întreruperi la tinere de 15-19 ani și 4,4 la cele cu primă sarcină nu sunt indicatori de performanță și nici de mândrie pentru sănătatea reproductivă a unui sistem de sănătate”, a spus Nemerenco.

R. Moldova ocupă locul 112 din 189 de țări și teritorii, conform Indicelui Dezvoltării Umane (IDU), care măsoară realizările naționale în domeniul sănătății, educației și veniturilor, se arată într-un raport publicat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în 2018. 

Din regiunea Europa și Asia Centrală, țările care se află aproape de Moldova în clasamentul IDU din 2017, fiind oarecum comparabile după numărul populației, sunt Turkmenistan și Uzbekistan, care au IDU de 108 și 105, respectiv. 

Citește și
article image
Nemerenco: Radu a făcut lobby direct pentru industria...
0
449
article image
Ala Nemerenco răspunde Consiliului Raional Rezina:...
0
198
article image
Consiliul Raional Rezina, către Nemerenco: Concluzii din...
1
262
article image
Copil din Rezina, filmat cum e impus de mamă să se sinucidă
6
27809