main logo
707

Date statistice: Fiecare al patrulea tânăr nu lucrează sau nu studiază

Statistica oficială arată că, la ora actuală, peste 25 la sută dintre tinerii din Republica Moldova nu au un loc de muncă în țară sau nu studiază într-o instituție de învățământ.

Date statistice: Fiecare al patrulea tânăr nu lucrează sau nu studiază

Cei mai mulți dintre ei îngrijesc de familii sau sunt plecați să lucreze în străinătate, transmite Știri.md cu referire la Vocea Basarabiei.

Datele Biroului Național de Statistică pentru sfârșitul anului trecut arată că, în prezent, în Republica Moldova sunt înregistrați 184 de mii de adolescenți și tineri, între 15 și 34 de ani, care nu fac parte din populația ocupată sau nu învață la liceu sau universitate. Cele mai multe persoane din această categorie, 42 la sută, au între 30 și 34 de ani. Totodată, șase din 10 tineri care nu muncesc și nu învață sunt fete și femei.

Statistica arată că 51 la sută dintre acești tineri îngrijesc de familii, iar 22% sunt la muncă în străinătate sau sunt în căutarea unui job peste hotare.

Datele mai arată că majoritatea persoanelor din această categorie, 37 la sută, au doar studii gimnaziale, urmate de absolvenți ai școlilor profesionale și ai instituțiilor superioare de învățământ.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării