main logo
7921

Date oficiale: Cele mai periculoase orașe din Republica Moldova

În anul 2019, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 31,7 mii infracţiuni, fiind cu 0,3 mii mai puţin faţă de anul precedent, iar rata infracţionalităţii a scăzut de la 119 la 118 infracţiuni la 10 mii de locuitori.

Date oficiale: Cele mai periculoase orașe din Republica MoldovaFoto: agora.md

Potrivit agenţiei Infotag, această informaţie a fost publicată de Biroul Naţional de Statistică cu referire la datele Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit acestora, cele mai multe infracţiuni sunt comise în mediul urban, transmite Știri.md.

Fiecare a treia infracţiune a avut loc în municipiul Chişinău. În continuare urmează municipiul Bălţi cu o pondere de 5,3% din totalul infracţiunilor, raioanele Cahul - 3,7%, Orhei - 2,8% şi Ialoveni - 2,5%.

Din infracţiunile înregistrate 17,7% sunt infracţiuni excepţional de grave, deosebit de grave şi grave. Fiecare a treia infracţiune (28,8%) a fost săvârşită în locuri publice. 

Cu aplicarea armelor de foc, explozivelor şi grenadelor au fost săvârşite 110 infracţiuni, dintre care 15 cazuri de omor.

În anul trecut, 664 infracţiuni au fost comise de către minori sau cu participarea acestora, cifră în scădere cu 3,5%.

În structura infracţiunilor înregistrate, aproape fiecare a doua infracţiune comisă este contra patrimoniului (47,7%), după care urmează infracţiunile în domeniul transporturilor (16%), infracţiunile contra autorităţilor publice (5%) şi cele contra securităţii publice (4,8%).

În anul 2019, au fost condamnate 11,6 mii persoane (-2,5%), sau 32 de oameni pe zi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării