307
1
Date oficiale: Câți studenți bugetari au fost înmatriculați în 2019
307
1

În urma sesiunii de bază a admiterii în universități, la studii de licență cu finanțare bugetară au fost înmatriculați 3.913 studenți, ceea ce constituie 80 la sută din numărul total al locurilor oferite.

Alte 993 de locuri bugetare au rămas vacante, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Conform rezultatelor preliminare ale admiterii, prezentate de Ministerul Educației Culturii și Cercetării, la studii de masterat au fost înmatriculați 2.825 de tineri (circa 98% din plan), vacante rămânând 51 de locuri bugetare.

La această etapă a admiterii, doar Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemițanu” a încheiat procesul de înmatriculare. 

Celelalte instituții vor organiza sesiuni suplimentare de admitere, până la 30 august curent.

Și în acest an, cele mai solicitate specialități rămân a fi Drept, Business și administrare, Finanțe, Design, Tehnologii informaționale și comunicaționale, Medicină și Stomatologie. 

Totodată, cele mai multe locuri bugetare rămase neacoperite sunt la domeniile Științe ale educației și exacte (specialitățile Matematica, Fizica); Științele solului; Științe agricole; domeniul ingineresc.

Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în sesiunea 2019, înmatricularea la studii superioare de licență s-a organizat la 169 de specialități, oferta fiind de 4906 locuri bugetare. 

La Ciclul II Master au fost disponibile 2.876 de locuri finanțate din bugetul de stat, în 17 instituții de învățământ de stat și 8 instituții private.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter