main logo
910

Date oficiale: Câți bani primesc lunar veteranii din Moldova

695 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial, 151 dintre care sunt invalizi, primesc pensii și alocații lunare de stat.

Date oficiale: Câți bani primesc lunar veteranii din Moldova700 de veterani de război primesc pensii și alocații lunare de stat

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări Sociale, 12 invalizi au gradul I, mărimea alocaţiei fiind de 1.250 de lei, 108 invalizi de gradul II primesc lunar 850 lei, iar la 31 de invalizi de gradul III li se plăteşte câte 700 lei, transmite Știri.md

Totodată, peste 270 de veterani de război primesc o alocație lunară de stat în cuantum de 707 lei. Alocații lunare în valoare de 700 de lei primesc patru persoane care au lucrat ca angajați civili în armata de operații în anii celui de-al Doilea Război Mondial. 

Aceeași sumă se acordă foștilor deținuți în lagărele de concentrare fasciste și ghetouri, în alte locuri de detenție forțată și persoanelor care s-au aflat în orașul Leningrad (Sankt- Petersburg) în perioada blocadei din 8 septembrie 1941- 27 ianuarie 1944.

Alte peste 140 de persoane decorate cu ordine și medalii pentru muncă asiduă și serviciu militar impecabil în spatele frontului primesc lunar de la stat câte 175 de lei. 

De asemenea, peste 420 de participanți, decorați cu ordinul „Отечественная война I-й и II-й степени”, beneficiază de o alocație nominală pentru merite deosebite față de stat în cuantum de 100 de lei lunar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării