main logo
665

Date despre femeile din Moldova, care sunt mai multe decât bărbații

În Moldova sunt mai multe femei decât bărbaţi. Potrivit datelor Biroului de Statistică, la 100 de doamne le revin 93 reprezentanţi ai sexului frumos. Raportul diferă în funcţie de vârstă.

Date despre femeile din Moldova, care sunt mai multe decât bărbațiiMoldovencele, mai muncitoare ca bărbaţii, dar discriminate la salarizare

Cea mai accentuată diferenţă este în cazul populaţiei de peste 65 de ani, cărora le revin doar 61 de bărbaţi, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

În plus, femeile trăiesc, în medie, cu mai mult decât reprezentanţii sexului puternic.

Datele statistice arată şi că doamnele se căsătoresc mai devreme decât bărbaţii. De exemplu, fetele îşi întemeiază familii pe la 25 de ani, iar băieţii - la 28 de ani.

Femeile sunt cu un pas înaintea bărbaţilor şi la capitolul studii. 23 la sută dintre moldovence au terminat o facultate, cu peste 5 la sută mai multe decât bărbaţii.

De asemenea, ele se angajează cel mai des în domeniul serviciilor. Raportul dintre bărbaţi şi femei este de 59 de procente la 41 la sută.

Doamnele mai sunt în top şi în domenii precum comerţ, învăţământ sau sănătate. Mai puţine femei muncesc în agricultură, industrie şi construcţii.

Cu toate acestea, reprezentantele sexului frumos câştigă cu aproape 14 la sută mai puţin decât bărbaţii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării