main logo
815

Date actualizate pentru moldovenii care pleacă în Grecia și în Estonia

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău a actualizat alertele de călătorie care vizează două țări din Uniunea Europeană.

Date actualizate pentru moldovenii care pleacă în Grecia și în EstoniaColaj: știri.md

Documentul publicat de MAEIE conform situației la data de 28 iunie 2021 conține două țări pentru care este emisă alertă de călătorie: Grecia și Estonia, transmite Știri.md.

În documentul publicat MAEIE prezintă informații despre starea de urgență, restricții de intrare, categoriile exceptate, prevederi privind tranzitul, măsuri pe plan intern și alte informații utile și surse oficiale de documentare.

Începând cu data de 26 iunie, cetățenii statelor non-UE, inclusiv ai Republicii Moldova, vor putea intra pe teritoriul Elveției conform regimului liberalizat de vize, cu prezentarea obligatorie a confirmării vaccinării, precum și a testului negativ PCR.

Precizăm că din 1 iunie, moldovenii care dețin pașaport biometric pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei. 

Astfel, regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile.

Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării