main logo
3709

Dansuri, expoziții și mâncare: La Chișinău va avea loc Festivalul Etniilor

În Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală va fi organizată cea de-a 23-a ediție a Festivalului Etniilor, cu genericul „unitate prin diversitate”. Evenimentul va avea loc pe 15 septembrie, începând cu ora 10:00.

Dansuri și mâncare: La Chișinău va avea loc Festivalul EtniilorFoto: Imagine simbol

Potrivit organizatorilor, vizitatorii vor avea parte de porturi populare, dansuri tradiționale, expoziții tematice, posibilități de dialog multicultural, bunătăți gastronomice, dar și multe alte oferte interculturale, transmite Știri.md.

Evenimentul va începe cu ceremonia de depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și o paradă a portului popular, urmat de vizita în Casa Mare, simbol al culturii noastre tradiționale.

La ora 11:00 va avea loc inaugurarea Festivalului.

„Pe parcursul zilei, vizitatorii urbei și cei interesați de diversitate culturală vor putea vizita 30 de curți etnice ce vor prezenta specificul și valorile etnoculturale, târgul-expozițional al obiectelor de artizanat, master-class-urile din zona gastronomică, unde bucătarii iscusiți vor prezenta o varietate de delicii culinare ale diferitor etnii.

La Festival, publicul va putea cunoaște în zona Lectorium cultura altor popoare, precum și aspecte ale conviețuirii pașnice, promovarea valorilor în societatea noastră. Nu vor lipsi momente de dans și muzică tradițională, prezentate de formații și interpreți ale grupurilor etnice, care vor evolua pe scena Festivalului”, comunică Agenția relații Interetnice.

Totodată, va fi creată și.o zonă dedicată celor mici - Orășelul copiilor. Aceștia vor fi întâmpinați de animatori cu un program distractiv, concursuri, posibilități de a-și etala talentele muzicale, coregrafice și cele de pictori.

Pentru prima dată, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, colț cu strada Maria Cebotari, va fi amplasată scena pentru spectacolul „Dragostea mea e Moldova”, ce face parte din cadrul Programului Național „CRIn – consolidarea relațiilor interetnice în Republica Moldova în contextul integrării europene”, cu participarea a circa 20 de formații entofolclorice și ansambluri de dans din republică.

De asemenea, la Festival vor participa organizații internaționale și misiuni diplomatice acreditate la Chișinău. Totodată, în raioanele republicii se vor desfășura diverse activități consacrate Festivalului Etniilor. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării