main logo
1838

Daniel Vodă spune până când va fi numit noul ministru al Finanțelor

Numele noului ministru al Finanțelor va fi anunțat până miercuri, 31 iulie. După cum relatează Infotag, acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, luni seara, în cadrul emisiunii „Noua Săptămână cu Anatolie Golea”.

Daniel Vodă spune până când va fi numit noul ministru al FinanțelorFoto: newsmaker.md

Răspunzând întrebărilor la acest subiect, el a declarat că în cadrul ședinței de Guvern de marți nu va fi anunțat cine va deveni noul ministru al Finanțelor, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

„Prim-ministrul Dorin Recean a promis să anunțe până miercuri cine va fi noul ministru. Așa că va fi anunțat până miercuri. Sunt sigur că va fi un bun profesionist, continuitatea va fi păstrată în minister”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Vodă nu a comentat zvonurile potrivit cărora Radu Marian, președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, ar urma să devină noul ministru.

„Se poate specula pe acest subiect, se pot face pariuri. Va fi numit un ministru, sper să nu fiți dezamăgiți”, a spus purtătorul de cuvânt.

În același timp, Vodă nu a fost de acord cu opinia potrivit căreia actualul Guvern are o „bancă de rezervă scurtă” și, prin urmare, aceleași persoane trec de la o funcție la alta, de la Parlament la Guvern.

„Dimpotrivă, arată că avem o echipă bună, există specialiști, aceștia sunt solicitați”, a spus purtătorul de cuvânt.

Vorbind despre motivele demisiei ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, la nouă luni de la numirea sa, el a explicat că Rotaru se mută să lucreze la Banca Națională (BNM).

„Avem nevoie și acolo de profesioniști buni. Președintele BNM, Anca Dragu, a solicitat numirea lui în funcția de vicepreședinte al băncii. Această propunere a fost acceptată”, a conchis Vodă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării