main logo
1803

Daniel Vodă: Guvernul lansează un canal de Telegram în limba rusă. Motivul

Guvernul va lansa un canal de Telegram în limba rusă pentru a comunica țintit și pentru a oferi informații verificate despre activitatea instituțiilor statului și a Executivului. Anunțul a fost făcut astăzi, 5 iunie, de către purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă.

Vodă: Guvernul lansează un canal de Telegram în limba rusă. MotivulColaj: Știri.md

Potrivit lui Daniel Vodă, inițiativa vine în urma războiului informațional pe care Federația Rusă îl poartă în Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.

„Provitelstvo na ruskom” este numele canalului de Telegram al Guvernului în limba rusă, menit să sporească transparența instituției.

Daniel Vodă susține că scopul canalului este de a oferi informații precise, verificate din partea tuturor autorităților publice guvernamentale. În acest sens, utilizatorii vor putea accesa știri despre cele mai importante activități ale Guvernului și vor putea să se informeze cu privire la mesajele de interes public. 

„Prin intermediul acestui canal, Guvernul urmărește să îmbunătățească transparența și să asigure accesul tuturor cetățenilor la informații corecte și relevante”, a mai declarat Daniel Vodă.

Știri.md amintește că Asociaţia Watchdog a efectuat un studiu privind faptul că oligarhii moldoveni fugari cheltuiesc sume enorme de bani pentru dezinformare prin intermediul reţelelor de socializare. 

Citește și: 

Daniel Vodă vine cu recomandări pentru cetățeni: Consultați site-uri oficiale

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării