main logo
607

Daniel Vodă, despre criza de la CFM: Salariile sunt plătite treptat

Autoritățile, în colaborare cu administrația Căii Ferate din Moldova, caută soluții pentru rezolvarea problemelor legate de restanțele salariale la întreprindere. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că graficul de achitare a salariilor este respectat, subliniind că salariile restante din ultimele două-trei luni sunt plătite treptat.

Daniel Vodă, despre criza de la CFM: Salariile sunt plătite treptatColaj: Știri.md

Potrivit lui Daniel Vodă, întreprinderea „Calea Ferată din Moldovaˮ este de importanță strategică pentru Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Ne dorim să avem o infrastructură bine pusă bine la punct. Ne dorim și utilitățile tehnice care sunt la companie să fie moderne. Totodată, în cazul salariilor restante, prin optimizarea operațiunilor, prin identificarea unor soluții în interiorul companiei, vom căuta să rezolvăm pe parcurs și această problemăˮ, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Știri.md amintește că directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Roman Cojuhari, a declarat anterior că, pentru a echilibra situaţia financiară a Căii Ferate, mai multe bunuri ale întreprinderii urmează să fie scoase la licitaţie, iar din banii obţinuţi se vor achita salariile.

De menționat că angajaţii şi-au primit salariile abia pentru luna martie. În total, restanţele salariale la această întreprindere depăşesc 130 de milioane de lei.

Confederaţia Naţională a Sindicatelor (CNSM) a expediat o scrisoare deschisă prim-ministrului Dorin Recean prin care solicită intervenția acestuia în vederea rezolvării problemei privind restanţele salariale cu care se confruntă cei 5.350 de angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării