main logo
2086

Daniel Ioniță, rechemat din funcția de ambasador de Klaus Iohannis

Daniel Ioniță a fost rechemat din funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova. Decretul de rechemare a fost semnat astăzi, 4 februarie, de președintele României, Klaus Iohannis.

Daniel Ioniță, rechemat din funcția de ambasador de Klaus IohannisFoto: știri.md

Daniel Ioniță este diplomat de carieră. Și-a început activitatea în MAE în iunie 1996, parcurgând succesiv toate treptele diplomatice, de la atașat, la ministru plenipotențiar, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Din decembrie 2006 până în septembrie 2010 a asigurat conducerea Direcției NATO, transformată ulterior în Direcția Politici de Securitate. A răspuns de agenda politică a Summitului NATO de la București și a fost membru al delegațiilor oficiale ale României la ultimele trei evenimente de vârf ale Alianței (București 2008, Strasbourg-Kehl 2009 și Lisabona 2010), precum și la Summitul OSCE de la Astana (decembrie 2010). A efectuat misiuni diplomatice la Bruxelles si Stockholm.

În perioada 2000-2002 a fost director adjunct la Direcția NATO din MAE, fiind responsabil, în principal, de coordonarea aspectelor legate de pregătirea aderării României la NATO (MAP).

Daniel Ioniță a fost numit ambasador al României în Republica Moldova în 2016.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării