main logo
694

Dafina Gercheva: Tinerii au nevoie de investiții și sprijin sporit

Problemele cu care se confruntă tinerii din Moldova au fost discutate la Chișinău în cadrul unei platforme formate din mai multe organizații de tineret și reprezentanți ai societății civile, ai autorităților locale și centrale.

Dafina Gercheva: Tinerii au nevoie de investiții și sprijin sporit

Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă ONU și reprezentantă permanentă PNUD Moldova, a menționat că tinerii reprezintă o parte importantă din populația țării, aproximativ o treime, și sunt cei care determină transformarea Moldovei într-un stat modern și prosper.

„Tinerii au nevoie de investiții și sprijin sporit din partea autorităților centrale și locale, societății civile și sectorului privat, pentru a-și valorifica abilitățile, pentru a participa efectiv și contribui la dezvoltarea țării, astfel încât nimeni să nu fie exclus”, a afirmat coordonatoarea ONU.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja, a spus că rolul tinerilor la dezvoltarea țării este unul foarte important, aceștia având un aport remarcabil și indispensabil în determinarea schimbărilor din societate.

De aceea, politicile de tineret reprezintă o prioritate pentru stat. Secretarul de stat s-a referit la principalele politici și programe guvernamentale destinate tinerilor, printre care: „Prima casă”, Programul „Start pentru tineri: о аfасеrе durаbilă la tine acasă”; Programul de dezvoltare a Centrelor de Tineret; Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret; Programul Naţional de asistenţă pentru consolidarea şi dezvoltarea Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor etc.

Conferința națională „Politici și servicii de tineret pentru fiecare tânăr din Moldova” a avut loc în contextul Zilei Naționale a Tineretului, transmite IPN.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării