main logo
5851

CV-ul și averea lui Veaceslav Soltan, candidat la funcția de procuror general

Veaceslav Soltan este un alt candidat la funcția de procuror general. Acesta este unul din cei patru, care au trecut proba interviu și urmează mâine ca dosarul său să fie examinat de CSP.

Dosarul lui Veaceslav Soltan, candidat la funcția de procuror general

Anterior, prin ordinul procurorului general din 04 octombrie 2010 acesta a fost numit în funcția de Procuror șef al Secţiei tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii în cadrul Procuraturii Generale, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

De asemenea, din 01 august 2016, a fost numit în funcția de procuror, șef-interimar al Secţiei tehnologii informaționale şi combaterea crimelor cibernetice în cadrul Procuraturii Generale.

Potrivit declarației de venit pentru anul 2018, Soltan a obținut un venit la locul de muncă de bază la Procuratura Generală în valoare de 360.367 Lei.

Un venit obținut de către soție la locul de muncă de bază ÎS ”Centrul de Telecomunicații Speciale” 10.821 Lei. Un alt venit l-a obținut din activitatea didactică - total 33.058 Lei. Venitul obținut din înstrăinarea bunurilor mobile 10.000 Lei.

Bunuri imobile

1. Teren cu suprafața de 0,091 ha, în valoare de 2.766 Lei, dobîndit în anul 2008, contract de donație 2. Apartament cu suprafața de 70,6 m.p., în valoare de 340.055 Lei, contract de vînzare-cumpărare din anul 2012.

Bunuri mobile

Autoturism de model Toyota (an. fab. 2013) în valoare de 100.000 lei, cumpărat în anul 2018.

Datorii

Datorie în sumă de 400.000 lei, contractat în anul 2018 cu rata dobînzii de 7% anual, scadent în anul 2038.

Iată întregul CV și proba interviul la care a fost supus pentru funcția de procuror general.

Știri.md amintește că CSP urmează să examineze, în ședința de mâine, dosarele celor patru candidați la funcția de procuror general, înaintate de către Nagacevschi. 

Candidații sunt Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că, Consiliul Superior al Procurorilor are la dispoziție zece zile pentru a alege un candidat la funcția de procuror general și a-l propune președintelui spre aprobare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării