main logo
11637

CV-ul și averea candidatei pentru funcția de prim-ministru al R. Moldova

Fosta ministră a Finanțelor din Guvernul Sandu, Natalia Gavrilița, este candidata desemnată de către președinta R. Moldova, Maia Sandu, pentru funcția de prim-ministru.

CV-ul și averea candidatei pentru funcția de prim-ministru al R. MoldovaFoto: știri.md

Natalia Gavrilița este economistă de profesie. Aceasta este directoare generală a Fondului Global pentru Inovare (GIF) cu sediul la Londra, Marea Britanie. Are experienţă în domeniul guvernării și consultanţă în dezvoltare, transmite Știri.md cu referire la Agora.

În 2013-2015, a fost secretară de stat la Ministerul Educației. A petrecut câțiva ani în domeniul consultanței în dezvoltare la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate.

În ultima declarație de avere, depusă în 2019 la ANI, a indicat că a primit salariu de peste 30 de mii de lire sterline de la Fondul Global pentru Inovare din Londra, Marea Britanie, peste 10 mii de lei de la Ministerul Finanțelor și aproape cinci mii de lei de la Cancelaria de Stat. 

Conform declarației, familia Nataliei Gavrilița deține un depozit bancar la Lloyds Bank și trei autoturisme: un Lexus RX 350, un Subaru Forester și un Volkswagen Polo.

La capitolul imobile, candidata desemnată la funcția de prim-ministră declară că deține în proprietate doar un apartament de 52 de metri pătrați, cu o valoare cadastrală de 275.722 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării