main logo
604

CV-ul posibilului viitor președinte al Academiei de Științe a Moldovei

Candidatura lui Ion Tighineanu este unica, înaintată de secțiile Academiei de Științe a Moldovei (AȘM) pentru funcția de președinte al AȘM, potrivit lui Mitrofan Ciobanu, președintele Comisiei de alegere a președintelui.

CV-ul posibilului viitor președinte al Academiei de Științe a MoldoveiCV-ul posibilului viitor președinte al Academiei de Științe a Moldovei

Perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat deja, la începutul lunii aprilie urmează să se convoace Adunarea Generală a AȘM, membrii căreia, prin vot secret, vor alege președintele Academiei, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Din spusele lui Mitrofan Ciobanu, la concurs a fost înaintată și o altă candidatură, însă persoana în cauză a refuzat. Astfel, candidatura lui Tighineanu rămâne a fi unica propusă pentru funcția de președinte.

Ion Tighineanu are 64 de ani, este originar din Drochia și, în prezent, exercită funcția de președinte interimar al AȘM. Tighineanu este un specialist în domeniul nanoelectronicii și nanotehnologiilor. Din anul 2004, el deține funcția de vicepreședinte al AȘM. 

Iată CV-ul acestuia:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării