main logo
36097

Cutremur puternic în România, resimțit și în Republica Moldova

Un cutremur a fost resimțit în această dimineață în R. Moldova.

Cutremur puternic în România, resimțit și în Republica Moldova

Seismul a fost simțit în jurul orei 06:50 în mai multe localități din țară, transmite Știri.md.

Potrivit datelor oficiale, cutremurul a avut o magnitudine estimată de 5,5 grade.

Țări afectate: Bulgaria, Moldova, România, Serbia și Ucraina.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 168,9 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 57 km est de Braşov, 75 km nord de Ploieşti, 117 km sud-vest de Bacău, 130 km nord de Bucureşti.

Cel mai puternic seism produs pe teritoriul actual al Republicii Moldova a fost înregistrat în anul 1988. Seismul cu magnitudinea de 4,2 grade a avut loc în apropierea satului Zăicani din raionul Râșcani.

Cele mai mai puternice seisme produse în România în ultimii 28 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind 6,9 și, respectiv, 6,4 grade pe scara Richter.

Potrivit specialiștilor, pericol pentru viață în zona în care ne aflăm ar avea un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter, produs la o adâncime de 60-200 de kilometri.

Seismologii spun că Vrancea e capabilă de un cutremur nimicitor, ultimele cercetări arătând că e posibil să crească nivelul maxim posibil la 8,1.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării