4 628
0
Cutremur puternic în România, înregistrat sâmbătă seara
4 628
0

Pământul s-a cutremurat în urmă cu puţin timp. Seismul puternic a avut loc în România și a putut fi resimțit inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit primelor estimări ale Institutului Național de Fizica Pământului (INFP) din România, magnitudinea cutremurului produs la ora 22:23 a fost de 4,2 grade pe scara Richter.

Epicentrul seismului produs la adâncimea de 120 de kilometri se află în zona seismică Vrancea din țara vecină.

Potrivit cercetătorilor, deși magnitudinea a fost mare, intensitatea cutremurului a fost de 2 grade pe scara Mercalli, ceea ce presupune că seismul se simte de puține persoane, în special de cele ce se găsesc la etajele superioare ale clădirilor.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din România transmite, sâmbătă seară, în urma cutremurului cu magnitudine de 4,2 pe scara Richter înregistrat în zona Vrancea, că nu s-au înregistrat apeluri sau alte informaţii privind posibile pagube.

Cel mai mare cutremur din acest an produs în zona Vrancea a fost în 9 ianuarie, având magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău. 

Anul trecut, trei seisme cu magnitudinea de peste 4,5 grade pe scara Richter s-au înregistrat în zona Vrancea, cel mai puternic având 5,8 grade, produs pe 28 octombrie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter