main logo
1741

Curtea Supremă din Transnistria a condamnat un tânăr originar din Chișinău

Alexandru Dimov, tânărul originar din Chișinău care a fost învinuit că ar fi dat foc comisariatului din Tiraspol în luna mai 2022, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de către așa-numita "Curte Supremă" din Transnistria Sentința poate fi contestată în termen de o săptămână și nu este definitivă.

Curtea Supremă din Transnistria a condamnat un tânăr din Chișinău

Este important de menționat că verdictul a fost citit în spatele ușilor închise, iar conform presei locale, cu 15 minute înainte de începerea ședinței de judecată, Dimov ar fi scris o declarație prin care se opunea prezenței presei în sala de judecată, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

Până în prezent, Biroul politicii pentru reintegrare nu a emis nicio reacție în legătură cu această sentință.

Amintim că, în data de 24 mai 2022, așa-numitul minister al afacerilor interne din regiunea transnistreană a anunțat că două persoane din Republica Moldova, Chișinău, sunt suspecte de incendierea clădirii așa-zisului comisariat militar republican din regiune. De asemenea, așa-zisele autorități de la Tiraspol menționau atunci că una dintre acele două persoane acuzate „are legături cu structurile de forță din Moldova”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării