main logo
1177

Curtea de Apel: Proprietarul Andy’s Pizza rămâne în izolator

Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante Andy's Pizza și La Plăcinte, rămâne în izolatorul de detenție preventivă.

Curtea de Apel: Proprietarul Andy’s Pizza rămâne în izolatorFoto: protv.md

Decizia a fost luată de judecătorii Curții de Apel. Aceștia au respins recursul avocatului lui Andrei Tranga, care a contestat hotărârea din 23 mai a magistraților Judecătoriei Chișinău, prin care omul de afaceri a primit mandat de arest pentru 30 de zile, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Andrei Tranga nu s-a prezentat în instanță. Ion Dron, apărătorul omului de afaceri a declarat că clientul lui „nu crede în justiție”.

Avocatul a mai afirmat că intenționat este adusă în spațiul public ideea că Andrei Tranga ar avea legături cu „hoțul în lege” Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”.

„Se încearcă de a-l lega de Caramalac pentru a avea girul de a-l ține în stare de arest. Nu au relații. Dl Tranga are explicații făcute pe câteva pagini, unde dărâmă orice argument că ar avea afaceri cu dânsul. Pentru a aresta un om în Moldova e suficient să depui un denunț că are legături cu Caramalac și atunci nu mai ai concurență pe piață”, a spus Ion Dron.

Potrivit avocatului, afacerile lui Andrei Tranga au de suferit în urma problemelor pe care acesta le are cu justiția, partenerii omului de afaceri aflându-se în impas, iar angajații trăiesc cu frică și nu vor să semneze documente.

Andrei Tranga a fost arestat în luna aprilie, pe lângă un dosar penal pentru trafic de influență acesta mai figurând și într-o cauză penală pentru șantaj.

Andrei Tranga este învinuit că, în ultimii trei ani, l-a șantajat pe omul de afaceri Viorel Varzari, cu scopul de a-i prelua afacerea privind producerea cisternelor din inox, afacere estimată la aproape zece milioane de euro.

Potrivit lui Ion Dron, avocatul lui Andrei Tranga, în momentul în care Viorel Varzari a depus denunțul la procuratură, acesta nu era nici proprietarul și nici administratorul firmei din cauza căreia afirmă că a fost șantajat.

În momentul arestării lui Andrei Tranga, procurorul Vasile Golban a declarat că Andrei Tranga voia să preia afacerea lui Viorel Varzari, de la care ar fi pretins suma de 17 000 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării