main logo
423

Curtea de Apel a menţinut sentinţa în privinţa grupului Petrenco

Curtea de Apel Chişinău a menţinut marţi sentinţa instanţei primare în privinţa membrilor "grupului Petrenco".

Curtea de Apel a menţinut sentinţa în privinţa grupului Petrenco

Decizia a fost pronunţată de colegiul de judecători condus de Oxana Robu. Fostul deputat Grigorii Petrenco şi şase tovarăşi ai săi au primit de la 3,5 până la 4,5 ani de închisoare (cu suspendare) şi amenzi de până la 20 mii lei, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Sentinţa Curţii de Apel poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie în termen de 30 de zile. După pronunţarea sentinţei, acuzaţii şi avocaţii prezenţi la şedinţă au scandat în urma judecătorilor ce plecau: "Ruşine!", "Slugile lui Plachotniuc!".

Potrivit avocatului Eduard Rudenco, menţinerea sentinţei "arată că justiţia moldovenească rămâne a fi capturată de banda lui Vlad Plahotniuc".

Grigorii Petrenco şi şase activişti au fost arestaţi pe 6 septembrie 2015 pentru organizarea unei acţiuni de protest în faţa Procuraturii Generale. 

După jumătate de an de închisoare şi două luni de arest la domiciliu, au fost eliberaţi sub control judiciar, însă având interdicţia de a participa la acţiuni de protest şi alte restricţii. 

La 28 iunie 2017, judecătoria sectorului Rîşcani din capitală l-a condamnat pe Petrenco la 4,5 ani de închisoare cu suspendare şi o amendă de până la 20 mii lei pentru organizarea dezordinii (articolul 285 din Codul penal). 

El are interdicţia de a părăsi teritoriul Republicii Moldova, însă el a fugit din Moldova şi a obţinut azil politic în Germania.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării