main logo
1098

Curtea de Apel a decis să-l lase pe Andronachi în penitenciarul nr.13

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi rămâne în arest în penitenciarul nr.13. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților și au menținut decizia Judecătoriei Ciocana.

Curtea de Apel a decis să-l lase pe Andronachi în penitenciarul nr.13

Potrivit avocatului său, Oleg Mîța, Andronachi nu a fost prezent la ședință, cauză exactă nu a precizat-o, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Noi de fapt nici nu ne-am așteptat la altă soluție. Anunțăm în continuare că clientul meu se declară nevinovat și nu recunoaște toate învinuirile care i-au fost aduse la cunoștință. Domnul Andronachi nu a participat astăzi la ședință. La moment dumnealui i s-a propus o singură dată să fie audiat chiar în acea când a fost reținut de către organele de drept din Republica Moldova. După ce a fost răpit clientul fiind în stare de șoc și a refuzat să dea careva declarații, alte propuneri de a fi audiat nu au fost. După cum am menționat anterior pe teritoriul Ucrainei este pornită o urmărire penală, noi am prezentat probe în acest sens”, a spus avocatul Oleg Mîța.

Știri.md reamintește că fostul deputat PDM Vladimir Andronachi a fost reținut în dimineața zilei de azi, 2 noiembrie.

Andronachi a părăsit Republica Moldova după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat, în iulie 2021, alegerile parlamentare anticipate. În septembrie, când procurorii au descins la domiciliul soţilor Andronachi, fostul parlamentar a declarat prin intermediul reţelelor de socializare că sunt acuzații „neîntemeiate” care vin din partea PAS, precizând că nu a fugit din Moldova, ci este în străinătate pentru „investigații medicale”.

Andronachi a fost anunțat în căutare prin Interpol pentru arest și extrădare în vara acestui an.

De menționat că și soția ex-deputatului, Nadejda Andronachi, este învinuită alături de soţ într-un episod din frauda bancară şi are interdicţia de a părăsi ţara.

Amintim că fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că intenționează să revină în R. Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării