main logo
1255

Curtea Constituțională începe verificarea constituționalității partidului Șor

Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM) anunță că a demarat verificarea constituționalității Partidului Politic Șor.

CCM începe verificarea constituționalității partidului ȘorColaj: Știri.md

În acest sens, CCM a solicitat opinii de la autorități și de la partidul vizat, transmite Știri.md.

„În procedura Curții se află spre examinarea sesizarea nr. 184h/2022 referitoare la verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”. În legătura cu această cauză au fost solicitate opinii de la partidul vizat și de la autorități. Evoluția cauzei va fi reflectată pe pagina web a Curții Constituționale”, se arată în anunțul CCM.

Amintim că, pe 9 noiembrie cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărârii de Guvern prin care Ministerul Justiției propune verificarea constituționalității Partidului Șor.

Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul Șor pe parcursul ultimilor 6 ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democraţiei. În plus, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a Republicii Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că, recent, liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării