main logo
1494

Cursele avia regulate vor fi reluate din 15 iunie. Cât vor costa biletele

Autoritățile au anunțat că, începând cu 15 iunie, de pe Aeroportul din Chișinău ar urma să se reia zborurile regulate, anulate în totalitate după 17 martie.

Cursele avia regulate, reluate din 15 iunie. Cât vor costa bileteleFoto: cotidianul.md

De altfel, companiile aeriene au început deja să pună în vânzare bilete după mijlocul lunii iunie, prețurile fiind unele comparabile cu cele de dinaintea declanșării pandemiei, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Italia

Astfel un bilet spre un oraș din nordul Italiei comercializat de compania Wizz Air, într-o singură direcție, are prețuri cuprinse între 50 și 70 de euro, cu precizarea că aici nu sunt incluse bagajele.

Spre aceeași zonă a Italiei, biletele comercializate de Air Moldova sunt cu 20-30 de euro mai scumpe în medie, dar această companie include în preț un bagaj la bord de până la 10 kg și o gustare în avion. Air Moldova are zboruri disponibile, deocamdată, doar de la 1 iulie.

Tot în condiții low-cost, recent lansata companie HiSky oferă bilete spre Bologna, tot în nordul Italiei, la prețuri cuprinse între 55 și 75 de euro într-o singură direcție.

Germania

Wizz Air oferă alternative de preț cuprinse între 50 și 60 de euro pentru bilete spre orașe din Germania, prețuri practic similare cu cele de la HiSky.

Prețurile sunt de aproape 2 ori mai mari la Air Moldova la zborurile spre orașul german Frankfurt.

Londra

Un bilet spre capitala Marii Britanii pornește la Wizz Air de la 80 de euro și poate să depășească 100. Prețurile sunt ceva mai mici la HiSky, cuprinse între 60 și 80 de euro, în timp ce dacă vreți să zburați cu Air Moldova spre Londra trebuie să scoateți din buzunare de la 90 de euro în sus.

În concluzie, prețurile sunt ușor mai mari decât în perioada de dinaintea pandemiei, dar există premize de a scădea în viitor, în condițiile în care coronavirusul ar putea să-i determine pe oameni să nu își planifice călătorii în viitorul apropiat.

Mai mult decât atât, în condițiile în care mai multe state europene (Grecia, Bulgaria, Croația) au inclus deocamdată Republica Moldova în zona roșie a pandemiei, ținând în continuare granițele închise pentru moldoveni, vă recomandăm să nu vă grăbiți cu rezervarea de bilete până ce nu vor fi actualizate informațiile.

Știri.md amintește că începând cu data de 15 iunie 2020 vor fi reluate cursele aeriene regulate de pasageri și charter regulate de pasageri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării