main logo
2114

Cumpărătorii de la Piața Centrală, surprinși cu și fără măști

Începând cu 1 iunie curent, toate piețele din Chișinău și Bălți s-au redeschis. Redeschiderea piețelor a fost posibilă cu impunerea multor restricții.

Cumpărătorii de la Piața Centrală, surprinși cu și fără măștiFoto: știri.md

Una din restricțiile impuse de Comisia Națională Extraordinară de sănătate Publică este purtarea măștilor de către toți vânzătorii și cumpărătorii din piețe, transmite Știri.md.

Reporterul echipei Știri.md a mers la Piața Centrală din Chișinău. S-ar părea că toți cumpărătorii Pieței Centrale port mască. Însă, nu pare chiar exact așa.

Mai mult, potrivit restricțiior impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică ar trebui ca distanțele dintre mese sau tarabe să fie de minim 2 metri, însă nici și această restricție nu este respectată.

Despre distanțarea socială de 2 metri între oameni, de asemenea nu poate fi vorba.

Știri.md amintește că directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, consideră că în Moldova ar putea fi reintrodus regimul stării de urgenţă.

Anterior, primarul Capitalei a menționat că: Toți vor trebui să respecte recomandările care au fost elaborate. Vor fi realizate controale inopinate pentru ca toate acele rigori să fie respectate.

Cei care vor încălca vor fi sancționați dur. La Piața Centrală riscul este mare, cu toate acestea, vreau să îndemn și să previn să fie interzis comerțul stradal în jurul piețelor. Să fie puse amenzi. Comerțul să fie permis doar în piață și doar în locurile autorizate”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării