main logo
619

Cum va fi asigurată ordinea publică la protestul de mâine

Inspectoratul General al Poliției a anunțat măsurile de asigurare a ordinii publice în timpul desfășurării protestului de duminică, ce urmează să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală.

Cum va fi asigurată ordinea publică la protestul de mâine

„Legislația prevede ca întrunirile se desfășoară numai în mod pașnic, de aceea toți pariticipanții sunt îndemnați să respecte următoarele reguli care vin să asigure buna desfășurare a evenimentului, transmite Știri.md cu referire la rtr.md.

Recomandăm să vă abțineți de la acțiuni care ar veni să împiedice desfășurarea evenimrntului. 

În timpul evenimentulor publice este interzisă aflarea persoanelor asupra care au arme de foc, obiecte interzise, substanțe explozive, obiecte tăioase și dure, cum ar fi bîte, fapt care pun în pericol siguranța persoanelor”, a declarat reprezentantul Inspectoratului General al Poliției.

De asemenea, persoanele nu trebuie să se prezinte la asemenea acțiuni în stare de ebrietate sau să poarte măști.

Organizatorii protestului sunt obligați să stabilească un coordonator al întrunirii și să-l comunice administrației publice locale. 

Atât organizatorii, cât și participanții sunt obligați să respecte prevederile legislației în vigoare. În cazul în care vor admite acțiun ce încalcă legislația, pot fi atrași la răspundere penală, contravențională sau civilă.

De menționat că pe lângă polițiști, PMAN, unde se va desfășura întrunirea, va fi supravegheată prin intermediul mijloacelor tehnice audio și video.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării