main logo
2352

Cum va arăta cel mai nou pod care va lega R. Moldova de România

Guvernul Republicii Moldova a semnat ieri, cu Guvernul României acordul privind construirea podului rutier între localitățile Ungheni (MD) – Ungheni (RO).

Cum va arăta cel mai nou pod care va lega R. Moldova de România

Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

"Încă un pas mai aproape de începerea construcției podului transfrontalier peste râul Prut. Ieri a fost aprobată semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind construirea podului rutier între localitățile Ungheni (MD) – Ungheni (RO).

Guvernul României va asigura finanțarea lucrărilor de construcție a podului și a drumului de acces, inclusiv infrastructurile conexe, amplasate pe teritoriul României. Iar construcția drumului de acces și a infrastructurii conexe pe partea statului nostru va fi finanțat de Guvernul Republicii Moldova, cu un cost estimativ de 36 milioane de lei", a scris Spînu.

Totodată, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a publicat și câteva imagini din studiul de fezabilitate al podului:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării