main logo
3221

Cum un bărbat din Hâncești a rămas fără mașină după un accident

Un bărbat a rămas fără mașină după ce feciorul său a fost implicat într-un accident rutier, iar poliția i-a dus automobilul la parcarea specială.

Cum un bărbat din Hâncești a rămas fără mașină după un accident

Când a mers să-l ia, oamenii legii au refuzat să i-l dea pentru că nu avea acte de proprietar, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Când a venit cel de la care cumpărase mașina, administratorul parcării i-a spus că are de achitat 9.000 de lei pentru timpul în care automobilul s-a aflat acolo. 

Potrivit poliției, ultimul a refuzat și a lăsat în schimb autoturismul.

În 2013, Gheorghe Guțu a cumpărat un Opel cu 3.500 de euro. 

El spune că nu a reușit să-și perfecteze actele de proprietar și nu a făcut nici procură, iar peste o săptămână fiul său a făcut un accident rutier.

Nu avea permis de conducere, așa că polițiștii i-au dus mașina la o parcare specială din Hâncești. Bărbatul spune că a doua zi a plătit toate amenzile și de atunci încearcă să-și recupereze autoturismul.

Gheorghe Guțu: „Mai în fiecare zi veneam la ei și le spuneam să-mi elibereze mașina, ei îmi ziceau du-te de aici mucosule, îmi spuneau că mașina nu e a mea și că e a altui proprietar”.

El susține că poliția a refuzat să-i dea mașina pentru că actele nu erau pe numele său. Așa că a cerut ajutorul celui de la care a cumpărat Opelul.

Gheorghe Guțu: „Am adus proprietarul de la care am cumpărat-o, el a scris cerere că într-adevăr mi-a vândut mașina mie și nu are pretenții pe mașină, nici lui, dar nici mie nu o dă”.

Gheorghe spune că după accident, când autoturismul a fost adus la parcare, era puțin avariat în partea din față, iar când l-a văzut peste ceva timp, arătă cu totul altfel.

Gheorghe Guțu: „Mașina se află în stare grea roțile sunt scoase, sticla stricată, e distrusă de tot, ei nu vor să o dea pentru că au stricat-o”.

Pavel Cociu este fostul administrator al parcării și, potrivit poliției, actualul proprietar al mașinii. 

A devenit a lui pentru că cel care o deținea în acte anterior, a renunțat la automobil când a auzit că pentru taxa de parcare are de plătit 9.000 de lei.

Pavel Cociu: „Peste vreo jumătate de an a venit proprietarul să ia mașina eu i-am zis – poftim, fără probleme, doar că achita suma de bani de când mașina stă la mine și o iei. El atunci mi-a zis că vrea să o vadă, după ce a văzut-o, a refuzat să achite banii și a spus că lăsă mașina în schimb”.

Gheorghe Guțu spune că va merge în judecată să caute dreptate chiar dacă, potrivit oamenilor legii, în 2017 Procuratura din Hâncești a emis o hotărâre prin care a atribuit mașina fostului administrator al parcării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării