main logo
1185

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă ca să nu îți facă rău

Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași a vorbit Digi24 despre pericolul folosirii aerului condiționat în zilele toride de vară.

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă ca să nu îți facă răuFoto: Profimedia

Medicul spune că o temperatură scăzută poate provoca diferite afecțiuni. Iar în ceea ce privește dușurile reci, Diana Cimpoeșu atrage atenția că un astfel de obicei poate duce chiar la stop cardio-respirator, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași: Pot exista organisme sănătoase care să reziste unui șoc termic, dar nu e bine să facem lucru ăsta.

E bine să fim moderați, iar trecerea de la foarte cald la foarte rece să fie făcută treptat. 16, 18 grade Celsius nu sunt temperaturi recomandate.

De asemenea imersia corpului în apă rece poate fi riscantă, putând duce la tulburări grave de ritm cardiac, până la tulburări maligne, fibrilație ventriculară și chiar stop cardio-respirator. Cei care au tendința de a se răcori cu o imersie bruscă în apă foarte rece pot suferi o tulburare malignă de ritm și oprire cardiacă.

În același timp, avem în mijlocul verii, în urgență, pacienți care vin cu nevralgii. Nevralgii intercostale, cu cefalee, cu otite, cu viroze. Asta pentru că în mașină au 16 grade, într-un birou preferă să fie la 16 grade, și se întâmplă ceea ce în mod obișnuit se întâmplă iarna. Și uite că avem dureri lombare, otite, viroze, traheobronșite.

În plus, există și riscul ca instalațiile de aer condiționat care nu sunt bine întreținute să fie purtătoare a unor microorganisme, care să ducă la unele infecții, chiar la pneumonii. 

Asta se întâmplă mai rar. Ce se întâmplă cel mai des sunt nevralgiile. Te doare capul, urechea, spatele, umărul... pentru că ai stat în aer condiționat foarte rece.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării