main logo
677

Cum se scuză moldovenii atunci când traversează strada neregulamentar

Fiind mereu în oraș, suntem martori la interacțiunile dintre oameni, pietoni și șoferi.

Cum se scuză moldovenii atunci când traversează strada neregulamentar

Fiecare dintre noi a trecut măcar o dată strada, aflându-se mai departe de trecerea pentru pietoni, în speranța evitării unei promenade mai lungi cu cinci minute. În lungile noastre plimbări de fiecare zi, echipa #diez a auzit diverse scuze invocate de pietoni atunci când sunt întrebați de ce trec strada neregulamentar. Iată câteva dintre acestea, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

# Când semaforul e pe roșu și trece o mașină, iar tu mergi în continuare. Te apropii de mașină care este nevoită să frâneze la verde pentru a evita coliziunea și îi strigi în fereastra deschisă: Lucrează zebra” sau „Dar ce, aici este semafor?”.

# Trecerea este la 5 metri de locul unde ai decis să traversezi strada, defilezi încet în speranța de a întâlni o mașină, în timp ce îți prezinți outfit-ul, ca să spui „Eu sunt pe trecere”.

# Creezi stare de accident fiindcă nu mergi pe linie dreaptă pe trecere, o apuci pe mijlocul drumului pentru a prinde troleibuzul și strigi din toată puterea ca să te audă toți, inclusiv și conducătorul troleibuzului: Eu pe trecere am început să merg, dar troleibuzul pleacă, trebuie să mă grăbesc”. Troleibuzul mai stă cinci minute după ce ai urcat pentru că e trafic.

# Ești pe bulevardul Grigore Vieru și vrei să treci repede strada la roșu: „Dar verdele acesta tare greu se aprinde”, atunci când pe bulevard există butoane care ajută la schimbarea culorii semaforului.

# Ții de mână un copil de cinci ani și alergi pe mijlocul drumului care are câte două benzi în fiecare direcție: „Trecerea e prea departe, nouă nu la deal ne trebuie” sau Noi repejor”.

#Vrei să treci mai repede când semaforul e roșu și pentru a justifica comportamentul inadecvat spui: „Dar aici semaforul nu lucrează, cred că”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării