main logo
1226

Cum sărbătorește diaspora Paștele, printre străini

Între timp, febra sărbătorilor de Paști i-a cuprins și pe moldovenii din diasporă. Pentru ei, sărbătoarea este condimentată cu amintiri și mult dor.

Cum sărbătorește diaspora Paștele, printre străini

Deși se află la mii de kilometri de țară, conaționalii noștri încearcă să recreeze atmosfera de acasă cu bucate tradiționale, iar cozonacul și ouăle roșii sunt nelipsite de pe masa de sărbătoare. Urmăriți, în reportajul ce urmează, poveștile a trei familii pentru care Paștele la distanță a devenit deja o obișnuință, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

De mai bine de 5  ani, familia Ghedreuțean locuiește în Chicago. Oleg este instructor auto, iar Marina gătește bucate la comandă. Soții cresc și educă împreună două fiice, una născută în Anglia, iar alta – în America. Astfel, ei au grijă să le transmită fetelor spiritul de sărbătoare, iar tradițiile sunt respectate cu strictețe.

„În săptămâna cea mare, înaintea Paștelui, începem cu a face curățenie generală în casă, după care urmează să facem pască, cozonac și ouă roșii”.

De la mii de kilometri distanță de casă, femeia își amintește, cu dor, de cozonacii făcuți de mama ei. Ar fi vrut să petreacă Paştele împreună, cu părinţii, la Drochia, spune Marina.

„Orice sărbătoare întâlnită aici, în America, nu se compară cu sărbătorile întâlnite acasă lângă cei dragi, lângă părinți, bunei, frați, surori”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării