main logo
773

Cum sărbătoresc Paștele cei care au rude plecate peste hotare

Tradiția spune că de Paște, toate rudele trebuie să se adune la o masă. La mulți însă cei mai apropiați sunt departe, așa că sărbătorile sunt mai puțin zgomotoase ca altadată.

Cum sărbătoresc Paștele cei care au rude plecate peste hotare

Își mai alină dorul ciocnind ouă cu prietenii sau cu rudele care încă nu au plecat peste hotare, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Pragul Mariei Robu a fost trecut ieri de soții Bechieru. Cele două familii au petrecut împreună Ziua Învierii lui Iisus Hristos.

Maria și-a chemat la masa de sărbătoare vecinii și rudele ca să-și mai aline dorul de fiii săi care sunt stabiliți peste hotare. 

Maria a stat două luni în America, lângă unul dintre băieții săi. S-a întors în Moldova mai devreme decât plănuia pentru că a vrut să sărbătorească Paștele acasă. 

Pentru masa de sărbătoare stăpâna casei a pregatit piftie și friptură. Va gusta și ea din carne, mai ales că a postit toată această perioadă.

La sat, sărbătoarea parcă are alt gust, spun oamenii.

“- Ce vă place cel mai mult la sărbatorile de Paște? - Ne place că ne întâlnim cu copiii, cu familia. Tot postul am postit și acum parcă e mai primit, mai plăcut când ne așezăm la masă”. 

“Ne străduim tot timpul să întâlnim Paștele cu bucurie, cu dragoste, cu înțelegere în familie, cu vecinii, cu finii, cu nașii”.

În 2020, creștii ortodocși vor sărbători Paștele pe data de 19 aprilie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării