main logo
1577

Cum să prepari cafeaua perfectă acasă: Ingredientele ce îi conferă aromă

Pentru a prepara o cafea perfectă acasă nu ai nevoie de dispozitive speciale.

Cum să prepari cafeaua perfectă acasă: Ingredientele ce îi conferă aromă

Gustul cafelei este afectat semnificativ de metoda de preparare. Pentru băutura perfectă, trebuie să ții cont de toate nuanțele, în special de măcinarea cafelei sau de tipul aparatului de cafea. De exemplu, cafeaua măcinată trebuie fiartă, în timp ce peste cafeaua instant poți turna direct apă fierbinte.

Cum se prepară corect cafeaua turcească

Cafeaua turcească poate fi preparată atât cu apă rece, cât și cu apă fierbinte. În primul caz, va dura mai mult să se gătească și va avea un gust mai bogat, în al doilea caz, băutura va avea un gust mai blând.

Cafeaua va avea un gust mai moale, dacă vei adăuga o bucată de unt în ibric.

Toți iubitorii de cafea știu că o cafea aromată iubește condimentele, de aceea creează-ți propria aromă și gust. Poți adăuga scorțișoară, ulei de cocos, ghimbir măcinat. 

Cafeaua va căpăta un gust mai bogat, dacă o iei de pe foc de trei ori când spuma se ridică la suprafața apei.

Zațul se va așeza pe fundul ibricului dacă vei adăuga o lingură de apă rece în cafeaua finită.

Pregătirea cafelei într-o ceașcă

Această metodă este perfectă pentru cei care nu au un aparat de cafea sau un ibric. Pentru a prepara cafeaua într-o ceașcă, vei avea nevoie de cafea, o ceașcă și apă clocotită.

Toarnă cafeaua măcinată într-o ceașcă în cantitatea dorită. Adaugă apă clocotită într-o ceașcă, până la refuz. Așteaptă patru minute, amestecă ușor, îndepărtează spuma și bucură-te de gustul cafelei.

Adesea apar întrebări despre ce fel de cafea măcinată trebuie să alegi pentru prepararea într-o ceașcă. O cafea măcinată fin va da băuturii mai multă amărăciune. Dacă eziți, poți încerca diferite feluri de cafea măcinată și să o alegi pe cea preferată.

Cum se face cafeaua instant

Cafeaua instant are o serie de avantaje, care atrag multe persoane. Acest tip de cafea este cel mai ușor de preparat. Cu toate acestea, există un dezavantaj semnificativ: cafeaua instant poate fi acră. 

De ce  cafeaua instant are un gust acru? Datorită naturii compoziției sale chimice. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum poate evita acest gust neplăcut. 

Există o modalitate ușoară de a elimina acidul din cafea. Se dizolvă cafeaua într-o cantitate mică de apă rece fiartă, apoi se adaugă apă clocotită. Acum cafeaua nu mai are un gust acru.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării