main logo
752

Cum să păcălești detectorul de minciuni

Precizia testelor de detectare a minciunilor a fost dezbătută și speculată de foarte multă vreme. Unul dintre defectele cele mai mari ar fi faptul că o persoană onestă poate fi nervoasă, iar o persoană necinstită, poate fi calmă.

Cum să păcălești detectorul de minciuni

Acestea fiind spuse, dacă nicio ipoteză nu a putut fi adeverită, poligraful rămâne unul dinte cele mai utilizate tehnici de aflare a veridicității, transmite Știri.md cu referire la altfel.md.

Dar ar putea exista și modalități de a minți detectorul de minciuni, iar acest lucru este foarte simplu de făcut. Doug Williams s-a alăturat poliției din Oklahoma în 1972, iar ca parte a intruirii sale, a fost trimis să studieze eficiența poligrafului, devenit mai apoi un expert, conform mirror.co.uk. 

Odată cu timpul, el a început să se retragă din cercetare și să încerce să testeze eficacitatea poligrafului.

„Am început să mă îndoiesc de eficiența poligrafului, știam că-mi pot controla respirația, dar nu știam cu siguranță cum să-mi controlez inima și presiunea ei”, a declarat el la radio, pentru This American Life.

„A fost așa până când un prieten a venit și a început să-mi vorbească despre cum își strânge fesele și anusul atunci când este stresat. De atunci am înțeles că dacă strâng din fund, pot păcăli poligraful”, a continuat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării