main logo
624

Cum s-a petrecut săptămâna dedicată Francofoniei la Gimnaziul Rublenița

În fiecare an la 20 martie se sărbătorește Ziua internațională a Francofoniei, care este importantă atât pentru profesorii, cât și pentru elevii Gimnaziului Rublenița, devenind o tradiție frumoasă.

Cum s-a petrecut săptămâna dedicată Francofoniei la Gimnaziul Rublenița

Conform agendei elaborate, în perioada 20.03-24.03.2023, în instituție se desfășoară diferite activități cu elevi și pentru elevi, transmite Știri.md cu referire la observatorul.md

În prima zi, la 20 martie, am dat start concursului de gazete de perete cu genericul „La France” și Mots-croisés și la pauze toată comunitatea școlară a audiat și a fredonat muzica franceză. La 21 martie, elevii clasei a V-a ghidați de profesoara de l. franceză, Bulgac Natalia, au prezentat o lecție publică cu subiectul „Les animaux sauvages” , având drept oaspeți directorul instituției și membrii CM „Limbă și comunicare”. În aceeași zi, elevii claselor a V-VIII-a, au prezentat produsul personal în cadrul activității extracurriculare cu genericul „Je sais parler et présenter en français”, ghidați de Bulgac Natalia.

La 22 martie, elevii claselor primare au adunat toți elevii la un flashmob „J’aime la musique française”, ghidați de profesoara de l. franceză Caldîri Ludmila. La 23 martie, elevii clasei a III B împreună cu d-a Caldîri Ludmila vor prezenta o lecție publică cu subiectul „Les repas”. Tot elevii claselor primare ne vor demonstra prin recital de poezie franceză respectul și dragostea față de această limbă melodioasă, clară și dulce. La 24 martie, profesoara de l. franceză, Eftodii Snejana, va intriga elevii claselor gimnaziale să participe la un joc interactiv, instrumentul Kahoot „Questions pour un champion”. La finele zilei, se vor premia toți elevii câștigători.

Prin aceste activități tindem să dezvoltăm la elevi competența de comunicare orală. Noi, profesoarele de l. franceză, punem în valoare potențialul fiecărui elev și-l implicăm activ în procesul de învățare, spune Natalia Bulgac, profesoară de limbă franceză, gr. didactic I.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării