main logo
2176

Cum Mitropolia Moldovei îl leagă pe Bill Gates de vaccin, cipuri și 5G

Deși un vaccin împotriva noului coronavirus nici nu a fost inventat, Mitropolia Moldovei cere deja autorităților ca vaccinarea să fie o opțiune benevolă, și nu obligatorie.

Cum Mitropolia Moldovei îl leagă pe Bill Gates de vaccin, cipuri și 5G

Într-o adresare către premierul Ion Chicu și Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, reprezentanții Bisericii ortodoxe fac trimitere la mai multe informații, care sunt însă false, precum introducerea cipurilor prin vaccin, pericolul lui Bill Gates pentru umanitate sau riscul tehnologiilor 5G, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Este obligatoriu de a enunța ideea că vaccinarea reprezintă un pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui. Opinia publică din multe state europene protestează contra obligativității vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, deoarece le consideră o cale prin care sistemul antihristic mondial dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G”, spune Mitropolia.

Totodată, menționează că „Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populației, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacționează la undele transmise de tehnologia 5G și permit sistemului să îl controleze pe om de la distanță”.

„În Parlamentul Italiei a fost formulat de către o deputată în mod oficial cererea de arestare a infractorului internațional Bill Gates, care este acuzat de faptul că este un criminal împotriva umanității, că a provocat prin vaccinuri moartea a 500.000 de copii în India, că susține ideea de genocid pentru reducerea populației planete. Se consideră că tehnologia 5G în combinație cu anumite vaccinuri administrate în China și Italia au și stat la baza apariției acestui virus care a întors pe dos întreaga planetă”, se mai spune în adresarea către autorități.

Falsurile, răspândite la nivel global

Informațiile la care face trimitere Mitropolia sunt însă false. Anterior, portalul StopFals.md scria că unul dintre cei mai bogați oameni din lume și cunoscutul filantrop Bill Gates a devenit în ultimul timp ținta unei noi campanii de discreditare, susținută de mai multe instituții media și bloguri din întreaga lume, de regulă afiliate diferitor organizații religioase, dar și de site-uri cu politică editorială pro-Kremlin. Gates este acuzat că stă în spatele pandemiei și favorizează răspândirea noului coronavirus pentru că vrea să controleze omenirea prin „cipurile care vor fi implantate împreună cu vaccinul anti-COVID-19 întregii populații de pe glob”. Unele portaluri religioase îl acuză pe Bill Gates chiar și de satanism.

„Acele fapte disparate (prezentate în multe articole – n.r.) nu dovedesc că Fundația Gates a profitat cumva de la cel mai recent focar de coronavirus. Ele arată că fundația a finanțat organizații care lucrează pentru prevenirea epidemiilor”, constată Politifact.com, unul din cele mai cunoscute portaluri de fact-checking din SUA. Iar cunoscuta agenție de presă Reuters concluzionează: „Bill Gates prevede utilizarea „certificatelor digitale” cu înregistrări medicale, dar nu a spus că acestea ar fi sub formă de implanturi cu microcip. Nu există planuri de utilizare a acestei viitoare tehnologii în timpul focarului de coronavirus”.

Cât ține de tehnologiile 5G, aceste rețelele și echipamentele nu se testează sau exploatează pe teritoriul Republicii Moldova. Este precizarea cu care a venit Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), făcând trimitere la răspândirea unor falsuri la acest subiect.

Și șeful Agenției Națională de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a dezmințit informațiile la care face trimitere Mitropolia. „Psihiatria nu are așa profil”, a comentat oficialul pe 19 mai, în cadrul unei emisiuni de la postul N4.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării